fbpx
Blog
  • Home
17
10
2018

Buikvet verbranden? Kan dat dan toch?

Door Rdamgym 0

Hoe slecht buikvet precies voor je is, daar zijn de wetenschappelijke meningen over verdeeld. Toch is het vaak een gevalletje ‘liever niet’. En daarbij is het vaak ook een gevalletje ‘hardnekkig’. Dus wat wordt je plan van aanpak als je het liever kwijt dan rijk bent?

Voordat ik hier verder op inga: shortcuts bestaan niet in het leven. Zeker niet als het om afvallen gaat. Ooit een crash dieet geprobeerd? Dan weet je waarschijnlijk wel welk punt ik hier wil maken. In de ideale wereld zouden we zelf kunnen kiezen welk vet in ons lichaam het snelst verdwijnt. Helaas is dat in de echte wereld niet mogelijk. En hoewel we allemaal dromen van die six-pack die onder ons laagje buikvet verborgen zit, lukt het lang niet iedereen om ‘m tevoorschijn te toveren.

Toch lijkt het onmogelijke nu mogelijk geworden. Onderzoekers zijn gestuit op een work-out waarmee je lichaam sneller geneigd is het buikvet te verbranden. YES!

Buikvet a.k.a. visceraal vet is vooral ongezond omdat het zich in de buikholte begeeft. Dit is ook het gebied waar belangrijke organen zoals de maag, lever en milt zich bevinden. Aan de ene kant biedt het bescherming aan de andere kant: een te hoge hoeveelheid van visceraal vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Dit risico is zelfs groter voor vrouwen blijkt uit onderzoek. Het is mogelijk dat dit te maken heeft met geslachtshormonen.

Die gezondheidsrisico’s waren voor onderzoekers de reden om op zoek te gaan naar een manier waarop we dit vet effectief kunnen verbranden.

In het onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Sports Medicine and Physical fitness sportte de deelnemers 4 keer per week. Iedere workout bevatte verschillende oefeningen. Er was één groep die zich focuste op een combi van 4 steady state cardio workouts en krachttraningen per week. De andere groep deed 2 steady state cardio workouts en twee HIIT-trainingen per week.

De HIIT-trainingen bleken een schot in de roos. De deelnemers verloren naast gewicht ook meer centimeters in hun taille. Dit toont een significante vermindering van viscaal vet vergeleken met de eerste testgroep die zich enkel bezig hield met steady state cardio en krachttraining. Ook was er bij de eerste testgroep een duidelijke verbetering in het uithoudingsvermogen te zien.

De onderzoekers laten weten dat HIIT-trainingen kort en intens zijn, waardoor je sneller tot het gaatje gaat. Om deze reden is het extra effectief is voor het verliezen van buikvet.

Dus zeg maar ‘doei’ tegen die eeuwige crunches en ellenlange plank-sessies. Tijd om aan de slag te gaan met onze 30 minuten workouts! Probeer zo vaak mogelijk mee te doen met onze RDAM Workout, Power workout en Athlete Workout. Laat het veranderen van je lichaam maar beginnen!

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter