fbpx
Blog
  • Home
04
04
2018

Waarom we van burpees moeten houden

Door Rdamgym 0

Ja, lees het nog maar een keer, het staat er echt: we moeten van burpees gaan houden. En het kan!

We moeten burpees omarmen. Met z’n allen. Je ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid. Maar waarom eigenlijk? En belangrijker: hoe maken we in vrédesnaam een feestje van deze killer oefening.

Vooruit met de geit, we helpen je meteen uit de droom: echt een feest zal het natuurlijk niet worden. Het gaat om je mindset, die moet je veranderen.

Doe elke burpee alsof het je eerste is. Alsof je er nog met alle energie in staat. En je merkt: het gaat je een stuk makkelijker af. En denk vooral niet ‘nee, geen burpees; nee, niet nog één…’ want dan ga je er natuurlijk nooit de positieve kant van inzien. Denk vooral ‘yes burpees, hiermee ga ik lekker veel verbranden en zweten, daag ik mijn hele lichaam uit, geef ik mijn hart een boost en krijg ik mooie spieren’. Want dát is namelijk wat de burpee met je doet. En onthou: met niks doen bereik je natuurlijk ook niks.

Daarom wil je burpees doen:
1. Je verbrandt een hoop calorieën.
2. Je gebruikt je hele lichaam, waardoor elke spier wordt uitgedaagd.
3. Al die spieren gaan zich door burpees vormen.
4. Je uithoudingsvermogen wordt flink op de proef gesteld. En als je dat vaak genoeg doet, verbeter je het.
5. Om genoeg zuurstof door je lichaam te kunnen pompen wordt er hoge druk op je hart gezet. Het vermogen van je hart wordt hiermee omhoog geschroefd.
6. Jouw balans wordt stabieler.
7. Jouw coördinatie versterkt.
8. Als je weinig tijd hebt, kun je er altijd ruimte maken voor een paar minuutjes burpees, dan heb je jouw hele lichaam weer even de nodige boost gegeven. Dat is stukken beter dan op de bank hangen met je reep Tony Chocolonely.

Burpees zijn het pretpakket voor je lichaam. Het is alles in één. Dus: Waarom ben jij nu nog aan het lezen? Hup, naar de les en in de burpee-houding. Go, go, go!

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter