fbpx
Blog
  • Home
06
02
2018

Ben jij sneeuwfit?

Door Rdamgym 0

He wintersporterT!

Als ik de helikopters zie vliegen in de alpen denk ik altijd bij mezelf, wat een onwijs mooi uitzicht moet dat zijn! Nog geen seconde later bedenk ik mezelf dat wanneer je erin zit je het vaak niet zo ervaart, want het is vaak een (zoals ik het noem) ‘medikopter’. Zo eentje die een boarder of skiër van de piste moet rapen na een flinke smakker! Buiten de extreme ongelukken liggen de blessures om de hoek, waarom? Door een botsing met een andere wintersporter, een val of puur een gebrek aan conditie waardoor dingen net even anders lopen dan gepland. Laten we aan dat laatste nu echt iets kunnen doen.

Persoonlijke fitheid is altijd belangrijk, hoe intensiever je wilt skiën of snowboarden, hoe belangrijker je fitheid is. Ongetraind de latten op is een NO GO, maar hoe train je jezelf fit voor jouw wintersport? Ik geef je een aantal tips!

De sportschool
Sport je graag binnen? Dan ben je bij RDAM GYM aan het juiste adres. Door te trainen met een groep ben je gemotiveerder om het uiterste uit je workout te halen, of om überhaupt van de bank af te komen en te gaan sporten. Kies vervolgens een workout waarbij de focus op kracht en conditie ligt. De RDAM workout is een perfecte les voor een goede algehele fitheid. Probeer deze minimaal 2x per week te volgen. Trek je het liever los van elkaar die kracht en conditie? Dan kun je jouw conditie op de proef stellen tijdens de Athlete workout en full power gaan bij de Power workout.

Bootcamp
Als outdoor sporter gaan we natuurlijk niet graag de sportschool in en van hardlopen alleen krijgen we wel een goede conditie maar worden de benen niet voldoende voorbereid op de belasting in de alpen. Tegenwoordig zie je overal in Nederland bootcamp clubjes waarbij kracht en cardio getraind worden, op ieder niveau. Kies wel voor een organisatie waarbij persoonlijke aandacht belangrijk is, zoals bijvoorbeeld bij The Bootcamp Club. In Rotterdam heeft The Bootcamp Club een groot aanbod met trainingen op ieder niveau, zeker de moeite waard om eens te proberen.

Thuis workout
Als lid van de Nederlandse Ski vereniging heb je toegang tot het sneeuwfit programma. Via filmpjes kun je prima workouts thuis doen! Als je dit combineert met een rondje hardlopen of fietsen kom je al een heel eind. Let wel op dat dit puur een basis is en er niemand op je uitvoering let. Wij adviseren dit meer als noodoplossing, want zeg nou zelf… het is toch veel leuker om met je sport matties te bikkelen?

Indoor skiën & snowboarden
Als je begint of juist om het gevoel alvast weer op te pakken is het lekker om in Nederland ook even de piste op te gaan. Je hebt verschillende mogelijkheden. Snowworld Zoetermeer is om de hoek en geef je de meest realistische sneeuwervaring. Wil je wat meer aan je techniek werken of een echt goede basis vormen, ga dan naar een indoorbaan. Dit is een rolband waar je alleen maar aan het afdalen bent en je echt meters gaat maken. Als je bent en het vallen en opstaan in de sneeuw over wilt slaan is dit zeker een aanrader. In de buurt vind je 2 banen waar je naar mijn mening goed terecht kunt voor jouw wintersport voorbereiding; Indoorski in Rotterdam en Roundhill in Dordrecht.

Ben je al redelijk fit? Probeer de weken voor je wintersport wat extra te focussen op de beenspieren. Als je voor het eerst op de latten of je board staat merk je dat je spieren gebruikt die je net even anders belast dan normaal.

En verder… ga genieten! De bergen, de frisse lucht, de verdiende apresski… Al geniet je er maar 50% van ten opzichte van hoe ik het beleef. Dan verzeker ik je, dan heb je al een fantastische week 😉

Liefs,

Stefana Boot oftewel #steefimschnee

 

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter