fbpx
Blog
  • Home
24
10
2018

Snel naar onze GYM met je workout-buddy!

Door Rdamgym 0

Bewezen: je workout-buddy zorgt ervoor dat je langer leeft!

Heb jij een trouwe sportpartner in crime? Eentje die jou altijd van de bank sleurt, enthousiasmeert en ervoor zorgt dat er heel wat gezweet wordt? Lucky you! Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel beter voor je gezondheid is om samen te sporten. Dat zit zo:

Als onderdeel van de Copenhagen City Heart Study, hebben onderzoekers de data verzameld van 8500 volwassenen die nog nooit een hartziekte, beroerte of kanker hebben gehad. De deelnemers hebben allemaal een gedetailleerde health and lifestyle enquête ingevuld over hun meest beoefende sport en hoe vaak zij sporten. Ze zijn nauw gemonitord voor een periode van 25 jaar, in die periode zijn er ongeveer 4500 van hen overleden.

Uit dit onderzoek is een duidelijke link naar voren gekomen tussen sociale sporten en een langer leven. De reden van deze uitslag? Sociale interactie! Sporten met iemand samen is veel leuker, waardoor het zorgt voor een betere mentale gezondheid en sporten met een buddy motiveert, hierdoor is de kans groter dat je het op langere termijn volhoudt. Dus waar wacht je nog op? Trek je sportbuddy van de bank en werk je gezellig samen in het zweet!

Wil je graag een keer iemand meenemen naar onze trainingen? Mail naar info@rdamgym.nl voor een gratis proefles.

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter