fbpx
Blog
  • Home
20
03
2015

Het personeel van de toekomst

Door Rdamgym 0

‘’Een vitaal team is goud waard’’

Met de opening van de RDAMGYM in het hart van de Rotterdamse zakenwereld ontpopt zich een bron van mogelijkheden voor bedrijven. Wat als droom begon, wordt nu werkelijkheid. Het kunnen bijdragen aan een gezondere werkomgeving, een gym op een geweldige locatie en de mogelijkheid om intensief met bedrijven aan de slag te gaan zijn allemaal gerealiseerd.

Veel bedrijven hebben gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel staan, maar hoe komt het dan toch dat er niet standaard een sportprogramma is binnen een bedrijf. Een vitaal team heeft alleen maar voordelen: ‘’er zit geld in de medewerker’’. Sporten zorgt voor gezondere werknemers en creëert een teamsfeer binnen een bedrijf.

‘’Door het sporten merken we dat collega’s beter met elkaar communiceren’’. Aldus Michael E. Driessen van ING Commercial Banking

Daarnaast is er een lager ziekteverzuim en een geweldige interactie en binding binnen het bedrijf. Bedrijven als ING, HEMA en Discovery zijn al voorgegaan in een soortgelijk programma, en de resultaten zijn veelbelovend. Zorgverzekeraar CZ heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar vitaliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hieruit is gebleken dat er maarliefst een verlaging van 72% is op het ziekteverzuim, daarnaast wilt 42% van de werknemers hierdoor langer verbonden zijn aan het bedrijf.

‘’Vitaliteit heeft veel draagvlak’’.

Ruim 44% van de medewerkers beweegt te weinig, 33% slaapt slecht, 20% ervaart regelmatig veel stress op het werk en maarliefst 50% heeft in meer of mindere mate te kampen met overgewicht. Dit zijn cijfers waar u als bedrijf wat aan kan doen.

‘’Het sporten zorgt voor verhalen tijdens de lunch’’ aldus Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks BENELUX.

RDAMGYM gaat de mogelijkheid bieden om binnen in de zaal met je team een compleet gepersonaliseerd programma te volgen. De Rotterdamse mentaliteit ‘’niet lullen maar poetsen’’ zal doorgevoerd worden in elke training. De ‘’buzz’’ die wordt gecreëerd door het sporten onder werktijd gaat verder dan alleen de kleedkamer. Tijdens de lunch wordt er verteld over hoe leuk het was, of misschien wel hoe zwaar. Op de gang spreken de collega’s elkaar aan en vragen naar de training.

Rotterdam heeft met de komst van de RDAMGYM de ideale plek om bedrijfssport te beoefenen. Lijkt het jou fijner om met je team buiten te sporten? The Bootcamp Club Rotterdam en omgeving is tevens een onderdeel van het bedrijf waar RDAM GYM onder valt. Check voor meer info The Bootcamp Club.

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter