fbpx
Blog
  • Home
07
08
2020

GASTBLOG: Jouw vitaminebooster!

Door Rdamgym 0

Geschreven door: Jan Kreuk

De 3 meest gemaakte fouten bij het hebben van meer energie en hoe daarmee een energiecrash te voorkomen

 

Als fanatieke fitness-er streef ik naar grotere doelen om mezelf steeds weer te blijven uitdagen. Als verpleegkundige en ondernemer heb ik mijn aandacht volledig nodig. Zo startte ik aan het begin van mijn loopbaan met het gebruiken van synthetische energyboosters zoals o.a. RedBull tijdens de nachtdiensten die ik werkte als verpleegkundige, al snel breiden dat zich uit en voor ik het wist was het een gewoonte geworden. Op het moment van de energieboost had ik nergens last van. Integendeel, alles leek veel gemakkelijker te gaan. Alleen die energiecrash achteraf, die was vervelend, waardoor je eigenlijk alleen maar meer ging gebruiken om die energiecrash te voorkomen (de welbekende vicieuze cirkel).

Begin 2017 besloot ik met al die synthetische energieboosters te stoppen en richtte me op natuurlijke producten die wel de energie gaven, maar geen energiecrash veroorzaakte. Zo ontstond Vitaminebooster, een bedrijf die zich richt op iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bijvoorbeeld bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben, daarnaast kunnen we met onze producten jouw vitaminebehoefte opvullen en je ondersteunen bij een goede en geslaagde workout met gegarandeerd resultaat. Onze producten zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, waardoor je geen energiecrash zult ervaren en dus blijvende resultaten zult boeken.

Vitamine- en/of mineralentekort door de tekort aan goede voedingstoffen:

Tijdens een presentatie vergeleek ik voeding als brandstof van een auto. Je kan een auto hebben die helemaal jouw smaak is maar als je er steeds vervuilde brandstof in doet, dan zal op een gegeven moment jouw auto toch kapotgaan. Zo is het ook met jouw voeding. Als je vaak slechte voeding tot je neemt, zal je op een gegeven moment ook fysieke klachten krijgen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een vitamine- en/of mineralentekort door de tekort aan goede voedingstoffen. Voedingsstoffen worden vaak zo bewerkt dat ze lang houdbaar zijn en om de hoge producties te kunnen blijven garanderen putten we de grond uit waardoor je bijna alle vitamines uit de voeding laat verdwijnen.

Onnodig of onjuist medicatiegebruik:

Daarnaast grijpen we vaak veel te snel naar middelen die funest zijn voor onze organen en bijbehorende bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Antibiotica, een middel wat we te pas en te onpas gebruiken, zonder te weten of een kwaadaardige bacterie de echte verwekker is van onze klachten.’ In die gevallen is vaak het middel erger dan de kwaal, omdat onze darmen daarna nog weken/ maanden moeten herstellen van zo’n kuur waardoor we weer vatbaarder zijn voor andere ziekteverwekkers.

Synthetische energydranken:

Laten we daarnaast de synthetische energydranken niet vergeten. Die dranken bieden ons namelijk korte, hevige momenten van energie, maar na een tijd valt die brandstofvoorziening weg en gaat je lichaam weer naar ‘normaalstand’, waardoor je lichaamsfuncties zich moeten corrigeren. Denk bijvoorbeeld aan je bloedglucoseniveau ’s. Door een overschot aan insuline en een tekort aan glucose zul je je loom gaan voelen, het principe wat we ook wel ‘de energiecrash’ noemen.

Ik geloof dat je hetzelfde resultaat, het hebben van energie, ook kunt behalen met een natuurlijk product. Zo bleek dat het onderhouden van constante vitamine spiegels veel efficiënter is dan de korte hevige energie momenten. En door de juiste benodigde dagelijkse bouwstoffen, die o.a. terug te vinden zijn in de Greenbooster en Nutribooster, profiteer je gedurende de dag van meer energie waardoor je productiever ben en dat allemaal zonder een energiecrash en uiteindelijk zonder orgaanschade door het constant moeten bijstellen van jouw orgaanfuncties.

Zo versnelt de Greenbooster op natuurlijke wijze o.a. onze stofwisseling, waardoor we meer energie paraat hebben op het moment dat we die energie nodig hebben. Door de formule van extra groente en fruit heb je naast die energie ook jouw dagelijkse benodigde vitamines binnen. En doordat je de Greenbooster in de ochtend neemt heb je die voordelen dus gedurende de gehele (werk)dag. In de Nutribooster zitten 3 verschillende eiwitten die voor de korte en langer termijn voedingstoffen afgeven om jou van alle benodigde bouwstoffen te voorzien, waardoor je geen honger hoeft te ervaren en dus minder snel gaat snacken. Zodoende houd je de (ongezonde) trek op afstand en hebt je al helemaal geen behoefte in synthetische energydranken.

Een energiecrash hebben hoeft dus helemaal niet het geval te zijn als je op zoek bent naar meer energie. Als je gebalanceerd voeding tot je neemt en daarbij natuurlijke aanvullingen neemt, wanneer dat nodig is, krijg jij die extra energie ook zonder energiecrash.

(Meer informatie: www.vitaminebooster.nl)

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter