fbpx
Blog
  • Home
09
04
2017

Meet the gymmerts

Door Rdamgym 0

MIRJAM KUIPERS
Meet Mirjam Kuipers, de altijd gezellige maar erg sportieve gymmert van de maand! Ze is lid bij RDAM GYM sinds september 2016. Voorheen deed ze aan fitness, maar dat motiveerde haar niet meer. Het begon met een proefles, maar inmiddels is ze helemaal verkocht aan het sporten bij RDAM GYM!

Ik volg graag de RDAM workout en de power workout. De afwisseling tussen deze twee vind ik erg prettig. Het ene moment is het heel heftig, maar tegelijkertijd is er ook veel lol tijdens de lessen. Dit vind ik erg fijn. De trainers motiveren je om je grens op te zoeken, maar laten je ook even lucht happen als dat nodig is 😉

Toen ik begon bij RDAM GYM was het voornamelijk om aan mijn conditie te werken en fit te blijven. Ik sport inmiddels al weer een tijdje en nu is het ook om sterker te worden en grenzen op te zoeken. Een workout is voor mij pas geslaagd als ik echt goed gezweet heb. Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik sporten zo leuk zou gaan vinden en dat het een goede uitlaatklep voor mij zou worden. Ik merk nu dat ik sterker wordt en dat geeft een heerlijk gevoel. Deze progressie stimuleert mij om door te blijven gaan. Daarnaast vind ik het heel fijn om met mijn sportbuddy Annegeer aan de slag te gaan. We moedigen elkaar aan en zien ook aan elkaar dat we beter worden.

Als ik minder sport merk ik ook dat ik minder gezond eet. Als ik meer sport eet ik vaak ook weer gezonder. De balans hiertussen vinden is lastig, zeker nu het lekker weer is en er spontane barbecuetjes gehouden worden… Naast het sporten bij RDAM GYM vind ik skaten en hardlopen ook leuk om te doen. Afgelopen winter heb ik ook leren snowboarden en skiën. Dat zou ik na de zomer ook graag weer oppakken!

Naast het sporten werk ik bij energieleverancier Greenchoice. Ik ben onderdeel van het salesteam en verantwoordelijk voor verschillende saleskanalen in het MKB management. Ik hoor vaak van mijn collega’s dat ze de gekste liedjes in hun hoofd hebben, omdat ik altijd zing. Dus hoor je iemand zingen in de gym? Grote kans dat ik dat ben! 😉 Sinds begin april zit ons pand bijna tegenover RDAM GYM. Ideaal, want nu kan ik ook lekker tijdens de lunch sporten. Dit helpt voor mij echt tegen het bekende inkak-momentje wat meestal rond een uurtje of 15/16 opspeelt. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om met vrienden de hort op te gaan en stedentripjes te doen.

HANS ANDEWEG
Meet Hans Andeweg, de bikkel die een enorme verandering is ondergaan en in no time heel fanatiek is geworden! Hij is van alle markten thuis. Hans doet aan boksen, yoga en volgt regelmatig de RDAM-en Powerworkout! Hij gaat altijd tot het gaatje en zal nooit opgeven. Naast al dat sporten is hij ook nog software engineer bij onze overburen 😉

In november 2016 ben ik lid geworden bij RDAM GYM. Ik zat op dat moment tegen een burnout aan en mijn arts adviseerde mij om meer te gaan bewegen. Eerder dat jaar kreeg ik via mijn werkgever de mogelijkheid om bij RDAM GYM te gaan sporten. Die kans heb ik meteen aangepakt. Ik begon rustig aan met eenmaal per week boksen. Ik kreeg de smaak al snel te pakken en ging op een gegeven moment zelfs twee keer per week. Ik voelde me veel energieker en zat weer beter in mijn vel.

Next try? Yoga! De workouts tussen de middag zijn voor mij ideaal. Lekker even in je pauze heen en weer. Yoga bevalt me ook erg goed. Ik had vaak last in mijn onderrug, maar sinds ik aan yoga doe is dit verdwenen. Toch wilde ik meer. Na de bokslessen zag ik de gymmerts altijd puffen en zweten. Dat moest ik zelf ondervinden! Sinds maart doe ik dus ook mee met de RDAM Workout. Ik ga steeds meer vooruit. Ik vind het heerlijk om tot het gaatje te gaan. Je voelt je op het moment zelf afgemat, maar als je eenmaal geweest bent voelt het heerlijk en zit ik bomvol energie! Voorheen was ik een fervent roker, maar ik merkte dat dit me niet verder bracht en ik ben gelijk gestopt.

Als ik één workout zou moeten kiezen, dan is boksen toch wel mijn favoriet. Heerlijk om even al je stress eruit te rammen op de bokszak. Het liefst zou ik nog willen kickboksen, maar dat komt qua tijd niet zo gunstig uit helaas. Misschien in de toekomst!

Sport is echt belangrijk voor me. Het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en het geeft me veel energie. Net zoals voorgaande gymmerts van de maand, vind ik voeding nog best lastig. Je hoort veel verhalen over noten of kwark eten, chocomelk drinken, pasta eten. Ik ben er nog te onbekend mee. Intussen heb ik geleerd dat je na een training eerst even wat koolhydraten moet nemen zoals een banaan of een handje noten. Dan na een uurtje nog wat met eiwitten, maar daar heb ik nog wel het een en ander in te onderzoeken en ontdekken.

Sinds ik train bij RDAM GYM ben ik positief veranderd. Mensen zien mijn enthousiasme en krijgen zelf ook zin om te trainen. Er zijn dan ook meerdere collega’s overstag gegaan om ook te gaan trainen, en dat schept weer een band tussen de mensen hier. Leuk om te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANON KLEIJN
Meet Manon Kleijn, de powervrouw die geen uitdaging uit de weg gaat. Alles wat ze doet, doet ze voor de volle 100%. Haar meest gebruikte stopwoordje? ‘Kast’! Ze is vaak te vinden bij de powerworkout van onze kast Robin, maar boksen bij Winston doet ze ook met veel plezier! En als je denkt dat ze in het weekend stil zit? No way! Op zaterdag doet ze ook nog eens aan hardlopen.

Ik ben nu al bijna een jaar lid bij RDAM GYM! Ik begon met een strippenkaart, omdat ik ook nog bij een andere gym lessen volgde. Ik merkte dat ik eigenlijk veel vaker bij RDAM GYM te vinden was en dat mijn strippenkaarten binnen 2,5 week steeds weer op waren… Tijd voor een abonnement dus!

Sport is belangrijk voor me. Het is mijn passie en het hoort echt bij me. Ik vind het gaaf om mezelf uit te dagen en mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Dat geeft me een kick. Dat heb ik trouwens niet alleen bij het sporten. Ook in mijn werk zoek ik uitdaging, want dat houdt me gefocust. Ik ben docent Criminologie aan de Erasmus Universiteit en daarnaast ben ik wetenschappelijk onderzoeker bij de universiteit in Tilburg. Ook ben ik aan het promoveren bij de Erasmus Universiteit in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum en de Waag in Den Haag en werk ik hier en daar mee met kleine projecten. Best wel druk, maar wel super leuk allemaal!

De juiste voeding binnen krijgen vind ik soms lastig. Voor mijn werk reis ik veel en moet dan vaak meteen door naar de gym. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te plannen wat ik eet op een dag, zodat ik me fit genoeg voel om lekker te kunnen knallen. Na de training zorg ik dat ik genoeg eiwitten binnen krijg voor een goed herstel.

Naast alle drukte vind ik het heerlijk om naar muziek te luisteren en om zelf muziek te maken (ik speel ook gitaar! 😉 ), te koken en om gezellig te borrelen en te dansen met de RDAM GYM girls. Ik ben echt een mensen mens en haal mijn motivatie dan ook echt uit mensen! Als iemand vol passie iets doet en je ziet de sparkle in zijn of haar ogen, dat vind ik tof en daar word ik echt door gemotiveerd en geïnspireerd. Als een persoon bijvoorbeeld voor een groep staat en vol passie zijn verhaal vertelt, dat vind ik cool. Daar word ik door geïnspireerd.

 

ROBBERT WIJGERSE
Meet Robbert Wijgerse, een echte fanatiekeling die houdt van gezond leven, maar ook wel een biertje en bittergarnituur lust op zijn tijd. Hij zou het liefst alle trainingen wel willen volgen, maar keuzes… keuzes… Wekelijks staat hij te shinen tijdens de RDAM Workout (om 7 uur s’ ochtends bij Brandon) en bij de Kettlebell workout met Winston op maandag.

Sinds september 2016 ben ik lid bij RDAM GYM! De afwisseling in alle workouts is goed en zorgt ervoor dat sporten niet eentonig wordt. Bovendien zorgen de trainerts er wel voor dat je gepushed wordt 😉 Dat bevalt me erg goed en werkt voor mij.

Naast RDAM GYM ben ik in de lente tot en met de herfst veel aan het wielrennen en in de winter aan het mountainbiken. Verder voetbal ik 2 keer per maand; het niveau is niet erg hoog maar het blijft erg leuk! Ik werk daarnaast bij Robeco bij de Trading Desk. Sinds april zitten wij in ‘First’, het nieuwe gebouw schuin tegenover de RDAM GYM.

Waarom ik graag sport? Sport geeft me energie. Het is een goede uitlaatklep. Als ik na 3 dagen niet gesport heb, krijg ik echt de drang om wat te gaan doen. Het hoeft soms niet eens erg lang of uitputtend te zijn.. op een drukke dag ben ik al tevreden met 10 minuten touwtje springen in de tuin. Onder het motto “1 is meer dan 0.” Mijn gezin is mijn grootste motivatie. Ook wil ik graag beter worden in de (meeste) dingen die ik doe. Als je dan vooruitgang ziet, is dit erg motiverend. Een quote die ik eens gelezen heb, somt het goed op: “I will go anywhere as long as it is forward”

Het gaat mij redelijk goed af om gezond te leven. ik merk wel dat zodra ik meer aan duursport doe ik meer ga eten en soms ook erg ongezond. Bittergarnituur en bier na het potje voetbal op vrijdagavond hoort er ook bij…. maar over het algemeen zit het wel goed met de goed gevarieerde maaltijden.

 

NICKY VAN ‘T HOF
Meet Nicky, de super fanatieke gymmert van de maand! Enthousiast, vrolijk, altijd vol energie en gek op dropjes 😉

Ik werk bij Robeco en ben sinds oktober 2016 lid van RDAM GYM. Ik volg momenteel de RDAM Work-out, de kickboks- en de bokslessen. Daarnaast doe ik aan judo (jep, ik heb de zwarte band! 🙂 ). Mijn favoriete training is toch wel de kickboks training op dinsdag. Heerlijk om na een dag werken nog even een uurtje alle energie kwijt te raken in de gym samen met mijn collega’s.

Naast de goede trainingen van de RDAM GYM vind ik het erg leuk dat de GYM zo nu en dan een ander soort activiteit organiseert. Zo deed ik een paar maanden terug met een groepje collega’s mee aan het trefbaltoernooi, allemaal hadden we al sinds de middelbare school geen trefbal meer gespeeld, maar fanatiek als we allemaal waren gingen we er voor de volle honderd procent voor. En met resultaat – die wisselbeker staat nu bij ons op kantoor!

Sporten zorgt ervoor dat ik mijn energie kwijt kan, maar ik krijg er tegelijkertijd ook veel energie van. Het is een uitlaatklep die er ook nog eens voor zorgt dat ik mij fit en sterk voel. Extra motivatie om te gaan sporten heb ik dan ook niet nodig, wel zorgt de muziek in de GYM ervoor dat ik extra energie krijg. Die “oh-zo-leuke burpees” zijn toch net wat minder erg op de maat van de muziek. Niet meer nadenken, je hoofd helemaal leeg maken en er vol voor gaan!

Op mijn voeding letten doe ik daarentegen dan weer niet; boterhammen met hagelslag als ontbijt en zoute dropjes na een lange dag zijn me niet ongewoon. Over het algemeen eet ik best gezond, maar er echt op letten doe ik niet. Die dropjes verbrand ik wel weer in de GYM!

Processed with VSCO with a5 preset

EMIR DUSINOVIC

Meet Emir Dusinovic, de fanatieke gymmert die dol is op sporten en chocoladerepen of misschien beter gezegd, suiker repen.

Ik ben ongeveer lid van RDAMGYM sinds de gym is opgericht. Dat gaat nu al richting de twee jaar. Tot op heden geniet ik nog steeds met volle teugen van de lessen. Dat is denk ik mede te danken aan de vele variante trainingen die de gym aanbiedt. Omdat ik werkzaam ben bij Nationale Nederlanden, in hetzelfde gebouw als RDAMGYM, is het voor mij makkelijk te combineren met werk. Tijdens het werken een workout pakken, het is allemaal mogelijk! Mijn favoriete workout is calisthenics. Daarnaast geniet ik van de vele trainingen van Winston. Altijd uitdagend en vernieuwend.

Het concept van RDAMGYM, om vooral met je eigen lichaamsgewicht te trainen, vind ik een unieke manier van sporten. Onnodige grote saaie fitnessapparaten die zich vooral richten op een groep spieren daar ben ik op afgeknapt. Dat is de reden dat ik jaren geleden ‘toedels’ zei tegen de fitnesswereld. Sporten is voor mij een moment voor mijzelf, waarin ik in een moment alles van mijzelf eis, wilskracht en doorzettingsvermogen, om mijn doel te bereiken. Het biedt houvast in mijn leven buiten sport. De gene die mij dagelijks inspireert om te trainen is Goku van Dragonball Z van planeet aarde. Van Goku heb ik geleerd dat je nooit moet opgeven en dat je van falen alleen maar sterker wordt. Daarnaast ook zaken als compassie en morele waarden, maar dat is een verhaal voor een ander keer.

Doelen zoals de handstand kunnen beheersen, daar streef ik naar. Het is voor mij een overwinning als ik iets beheers wat ik eerst niet kon, euforie. En dat dankzij de trainingen van de GYM. You got my gratitude. De trainingen zijn voor mij de bouwstenen die mijn karakter geven zoals ambitieus en gedreven. De trainingen zijn dagelijkse kost.

Zoals eerder gezegd, chocola is mijn krytoniet. Daar heb ik een grote zwak voor. Na een workout, een bar Milka-chocolade wegwerken is een zonde die ik van tijd tot tijd bega. Satan heet Nutella. Gelukkig compenseren de vele trainingen mijn onreinheid. Daarnaast eet ik tegenwoordig gezond, voedsel met de juiste voedingswaarden, naast mijn obsessie voor chocola natuurlijk.

In april 2017 ga ik de 42 kilometer Marathon van Rotterdam lopen. Alle steun van jullie kan ik gebruiken people. Geïnteresseerd om samen te joggen? Laat het mij weten!

Ow ja! En ik kan heel hoog springen. Jammer genoeg kan ik mijn carrière daar niet op voortbouwen.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

TIMA BURGESS

Meet Tima Burgess de altijd fanatieke gymmert! Wil jij Tima beter leren kennen? Lees dan nu haar verhaal.

Ondertussen sport ik alweer ruim een half jaar bij RDAM GYM, dit doe ik nog altijd met veel plezier. Het is fijn dat ik nu een sportschool heb gevonden waar ik met plezier heen ga. Eigenlijk voelt de gym voor mij een beetje als een dorp, het is een plek waar iedereen elkaar kent. RDAM GYM onderscheidt zich goed door de sfeer en het brede sportaanbod.
De bokstraining van Léon en de RDAM workout van Brandon zijn mijn favoriet, maar Winston weet mij ook altijd tot het uiterste te pushen. Tegenwoordig train ik best vaak, soms wel twee keer per dag. Hierdoor merk ik iedere week weer progressie.
Sporten is mijn favoriete uitlaatklep. Ik ben echt een liefhebber van vechtsport, zo heb ik 10 jaar lang gebokst. De zelfbeheersing, discipline, het uithoudingsvermogen en reactievermogen maakt het tot een complete workout. Geen andere sport kan daar tegenop.

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een Rugby wedstrijd. Laatst waren er wedstrijden in Dubai, hiervoor heb ik mijn wekker in de nacht gewoon gezet omdat ik dit niet wil missen.

Naast al dat sporten werk ik bij de Nationale-Nederlanden op de afdeling Pensioen. Ik ben hier een medewerker van het serviceteam en beoordeel en handel alle binnenkomende verzoeken en klachten via de mail.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

WESLEY TEQUE

Meet Wesley Teque, de altijd vrolijke gymmert die geniet van het leven en het sporten bij RDAM GYM. Wil je Wesley beter leren kennen? Lees dan even verder!

Ondertussen ben ik alweer 8 maanden lid bij RDAM GYM en ik sport er nog steeds met plezier. Ik vind alle lessen erg leuk om te doen, maar de dance workout is, met een reden, mijn favoriet. Een aantal jaar geleden ben ik geschept door een auto terwijl ik terug fietste van werk naar huis, hierdoor had ik veel pijn en blessures opgelopen. Ik wilde weer gaan sporten en iets vinden wat mijn spieren wat losser kom maken, in februari 2016 ben ik toen begonnen met de Dance Workout. Ik bouwde hiermee een basis op waardoor ik ook mee kon gaan doen met andere workouts, ondertussen heb ik hier al een goed resultaat mee geboekt. Ik moet wel zeggen dat ik eerst wel dacht dat ik dood ging tijdens een training. Maar na mate dat ik vaker kwam ging het steeds makkelijker. Ik ben erg blij met het resultaat en ik vind het nu ook leuk om te gaan sporten! Tegenwoordig geef ik tijdens de Dance Workout zelf 1 a 2 nummers les. De gymmerts kiezen het nummer uit, het is altijd een groot feest! Ook ben ik vaak te vinden bij de RDAM workout, boksen, calisthenics en yoga. De evenementen, waaronder de foute workout, van de gym vind ik ook altijd erg leuk. De motivatie van de trainers en gymmerts bij RDAM GYM werkt heel goed voor mij, we slepen elkaar door de training heen! Afgelopen maand heb ik samen met de RDAM GYM family meegedaan aan de Harbour Run, ik had nooit verwacht dat ik de finish zou halen! Ik was erg trots op mezelf 😉

Vroeger had ik niet zoveel met sporten, maar ik deed wel aan voetbal, zwemmen en karaten. Voor mij ging de knop om toen ik tijdens mijn studie een burn-out kreeg en daardoor veel was aangekomen. Dit bracht vervelende situaties voor mij mee, daarom ging ik kijken wat voor mij goed was om te doen. Het was een moeilijke periode waarbij ik goed moest letten op mijn voeding, zo ging ik ongeveer 3 jaar vegetarisch eten. De combinatie tussen een voedingspatroon en sporten blijf ik lastig vinden, maar door mijn doorzettingsvermogen weet ik dat dit goed gaat komen!

Verder ben ik pas begonnen bij mijn nieuwe werk. Na drie jaar met plezier gewerkt te hebben als Export and Compliance Specialst (verschepen van spare parts, accessories voor lab apparaten) bij AC in Rotterdam was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 november ben ik deze uitdaging aangegaan bij KGH Chemical in Zwijdrecht.

foto-22-09-16-16-37-13

SPEEDY JESSIE

Ruim een half jaar train ik nu bij RDAM GYM. Ik was het sporten bij een ‘normale’ fitnessschool zat en wilde wat anders met meer uitdaging. Na de eerste workout was ik meteen verkocht!

Ik heb drie favorieten binnen de RDAMGYM want ja, ik vind bijna alles erg leuk! RDAM workout, kickboxing én de yoga les van dinsdag middag staan dan ook op een gedeelde eerste plek. Deze drie workouts wil ik dan ook écht niet missen! Buiten de gym doe ik nog aan hardlopen.

Ik ben met mijn 19 jaar het ‘broekie’ van de gym en studeer dus nog. Ik ben dit jaar begonnen aan mijn studie Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Nu kan ik dan eindelijk meer leren over mijn grootste passie: Gezonde voeding.

Sporten is voor mij een uitlaatklep. Jezelf lekker laten gaan en verstand op nul, een soort ontspanning waar je juist inspanning levert! Het klinkt misschien een beetje gek maar ik kijk echt uit naar de workouts!

De woensdagochtend workout van Winston is mijn grote motivatie punt én ook meteen de reden waarom ik juist hier bij RDAM GYM ben blijven hangen. Ik ben van mezelf al een erg gedreven iemand maar als iets mij motiveert is het deze training wel! De groep leuke mensen die komt trainen, elkaar motiveren, Winston’s motiverende gebrul tussendoor, samen de laatste seconden van de laatste set aftellen. Ja.. daar kom ik echt voor. Zo hoort het te zijn, we zijn een echt team!

Sinds ik hier train ben ik zelf ook een stuk sterker geworden, dit omdat ik constant uitgedaagd word tijdens de trainingen. Ik kwam binnen als een soort satéprikker met armen van spaghetti maar stukje bij beetje gingen oefeningen wat makkelijker en gingen er wat meer gewichtjes op die barbell. Een Pull-up doen? Daar had ik voorheen nog nooit over durven dromen!
Wat ik hier mee wil zeggen is dat het belangrijk is om jezelf de tijd te geven om te ontwikkelen en inzien dat je écht progressie maakt, hoe klein die misschien voor jouzelf lijkt. Geef niet op en daag jezelf uit!

P.s. ze heeft het record planken in de gym gehaald. Wie haalt haar in?

RDAM GYM

RDAM GYM

SUPER STEFAN

Sinds mei 2015 ben ik met ‘goede moed’ begonnen bij RdamGym. Het begon allemaal als een grap dat ik werd overgehaald door mijn collega Djoti om een keer mee te gaan. Nou dat heb ik geweten/gevoeld. De allereerste proefles was een 30min workout gegeven door Leon en toen nog stagiair Winston. Ik had al weinig kleur op mijn gezicht, kan jullie vertellen die was na de 30min workout volledig verdwenen… Ondanks dat heb ik er wel van genoten en heb ik mij aangemeld als lid.

In eerste instantie waren de drives van Winston, Fabian en Miguel de redenen dat ik ging. “Naarmate ik vaker kwam, merkte ik ook het ‘talent’ in mijzelf dat ik toch wel iets kan. Ik merkte namelijk verbetering.” Zowel bij de oefeningen alsmede mijn figuur. Dit laatste is natuurlijk een bonus, maar het enorme plezier wat ik tijdens de lessen heb zorgt ervoor dat ik blij ben dat ik deel mag uitmaken van de RdamGym family.

Als ik een favoriete workout moet noemen is het de 60min workout op woensdagochtend van Winston. Behalve de leuke groep die er wekelijks is, zorgt ook de enorme positieve drive van Winston ervoor dat ik dit de leukste workout vind. Maar met een piepkleine achterstand volgen de andere workouts, zoals bag-boxing, 30min workout en kettlebell. Gewoon de variatie die er is, is fantastisch!

Mijn werk bevindt zich in het pand van RdamGym. Ik werk bij NN als klantmanager pensioen. Kort gezegd houdt mijn rol in dat ik er o.a. voor moet zorgen dat er nieuwe pensioencontracten worden gesloten bij ons en dat gesloten contracten behouden blijven bij ons. Door de commerciële touch voel ik mij daarom als een vis in het water in de rol van klantmanager.

Behalve sporten bij RdamGym voetbal ik ook al sinds mijn 6e levensjaar bij V.V. Zwaluwen in Vlaardingen. Sinds 10 jaar ben ik met mijn vrienden in het 4e voetbalelftal gaan voetballen. Na jaren van kampioenschappen begint de ‘klad’ er beetje bij beetje in te komen. De ouderdom en de ‘zware’ lichamen beginnen zijn tol te eisen… Deze 2 punten zorgen voor de nodige motivatie om te sporten bij RdamGym.

Qua voeding ben ik wel gezonder gaan leven. Al is dat alleen voor doordeweeks. In het weekend hou ik wel van een drankje doen. Dat laatste zorgde er dan weleens voor dat ik de maandagochtend training moest skippen van Joey…. Maar in de middag stond ik er dan wel weer

Als afsluiting op dit mooie stuk wil ik iedereen bedanken van RdamGym die mij hebben bijgestaan het afgelopen jaar. Ik heb echt van iedereen wat opgestoken en ik vond geen les saai. Dit laatste (de enorme drives van iedere trainer) zorgt ervoor dat ik met veel plezier train bij RdamGym!

 

Foto 27-06-16 14 00 29

POWER GIRL NYNKE

“Denk niet te snel dat je iets niet kunt. Als je iets leuk vindt en je wilt een doel bereiken werk er dan voor. Hoe gaaf is het om na al dat werk iets te kunnen dat je daarvoor als onmogelijk zag?

In mei 2015 werd ik lid van RDAM GYM. Kort daarvoor ben ik wnaar Rotterdam verhuisd en was op zoek naar een nieuwe sportschool. Hoe ik bij RDAM GYM terecht kwam? Toeval. Maar … gelukkig toeval, wat een geweldige sportschool! De RDAM workout 60 en Kickboksen staan met stip bovenaan omdat je hier gewoon keihard los kan gaan.

In het dagelijks leven werk ik als gezondheidszorgpsycholoog in de GGZ. Nu met kinderen en jongeren met problemen als angst, autisme, trauma, enz. Onderzoeken wat er aan de hand is – en behandelen en begeleiden van cliënten en mensen om hen heen (ouders, school, andere hulpverleners). Verder doe ik een opleiding tot relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapie).  Naast werk, opleiding en sport, spreek ik graag af met vrienden voor een etentje, borrel of feest. Ben bijvoorbeeld gek op themafeesten … hoe fouter de muziek hoe beter. (Lees: Backstreet Boys, DJ Paul Elstak. Bij deze stem ik dan ook nadrukkelijk voor een foute-workout met slechte muziek)

Een leven zonder sport kan ik me niet voorstellen. Ik doe eigenlijk al mijn hele leven wel iets aan sport. Het begon met wedstrijdzwemmen en handbal, later vooral fitness en hardlopen. Allereerst word ik erg blij van sporten, ik vind het gewoonweg heel erg leuk om te doen. Het helpt me ook om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken na een dag luisteren, denken, praten en rapporteren. Ik kan mijn energie kwijt in sport en ik krijg er energie van. Dus ’s morgens vroeg vóór het werk, werkt het ook. Het voordeel van veel sporten is dat ik niet perse heel erg op mijn voeding hoef te letten. Ik hou van gezond eten en zorg ervoor dat ik voldoende goede voedingsstoffen binnen krijg. Maar ik ben ook gek op minder gezonde dingen, uit eten gaan met vrienden en wijntjes drinken. Ik bedenk me regelmatig dat ik wellicht wat meer op mijn voeding zou kunnen letten (lees: minder chocolade eten) en soms doe ik dit zelfs wel eens, maar na een paar dagen ben ik er vaak wel weer klaar mee. Wellicht leuk als ik eindelijk die buikspieren een keer zou zien, maar tegelijkertijd heb ik weinig zin om daar echt dingen voor te laten. Dan maar verstopte buikspieren!

Merken dat ik sterker word, dat ik dingen kan die ik voorheen niet kon, motiveert mij enorm. Iets (nog) niet kunnen of ergens beter in worden zijn voor mij redenen om door te trainen.

Doe wat bij jou past. Voor de één is dat één keer per week trainen zonder specifiek doel, voor een ander is dat keihard bikkelen voor een marathon, ik doe dingen voor 100%, of ik doe ze niet. Actief, eigenwijs en fanatiek.

RDAM GYM

RDAM GYM

DURACELL NIEL

“Sporten is voor mij genieten, een uitlaatklep, mezelf uitdagen en pushen, euforie voelen: ik heb het simpelweg nodig”

Ruim 3,5 maand sport ik nu bij RDAM GYM en heb geen favoriete workout, dat is het mooie aan deze gym. Als ik 2x in de week de Workout heb gedaan en op donderdag de behoefte heb aan een andere uitlaatklep dan kan ik in mijn pauze volledig los tijdens een boxing les. Of ik pijnig mezelf met een half uur Kettlebel, het is maar waar ik zin in heb.

Mijn werk bevindt zich sinds kort schuin tegenover RDAM GYM: in het gloednieuwe Rotterdam FIRST building doe ik dagelijks mijn trucjes voor Robeco. Ik ben daar de specialist op het gebied van SWIFT en hou me veel bezig met operations en projecten. Ook hier ben ik erg flexibel en dynamisch bezig, dus een dagje werken kan soms al een workout op zich zijn.

Ik heb 25 jaar lang gevoetbald en voelde me altijd fit en onvermoeibaar, maar 2x een scheenbeenbreuk binnen 2 jaar tijd maakte een einde aan mijn voetbalcarrière. Ik ben daarna lang op zoek geweest naar iets om zogezegd de leegte te vullen, maar de conventionele sportscholen kunnen me totaal niet boeien. Ook de lessen niet, omdat het al gauw herhaling is van hetzelfde. Omdat ik hardlopen op zich wel ok vond maar het ook niet helemaal bevredigend was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en RDAM GYM maar eens uitgeprobeerd. Sindsdien ben ik hooked! Op dinsdagmiddag volg ik altijd een bootcamp met collega’s en in het weekend ga ik standaard een stuk hardlopen. Dat varieert dan van 10km op snelheid tot een kilometer of 25 op m’n gemak. Ik probeer zoveel mogelijk delen van Rotterdam uit, wat ook de reden is dat ik soms meer kilometers maak dan gepland; dan ben ik onderweg dus gewoon verdwaald..

Qua voeding ben ik ook fanatiek, en dan vooral in het gewoon eten waar ik zin in heb. Ik let dus niet op mijn voeding, en dat kan ook gewoon omdat ik 4x in de week sport. Ik train niet voor een sixpack of om breder te worden, ik train omdat ik het lekker vind om te trainen en omdat ik me er goed bij voel. Een van mijn grotere uitdagingen was eigenlijk altijd het plannen, tijd vrijmaken. RDAM GYM heeft een rooster en aanbod wat perfect op mijn behoeftes aansluit, dus voor mij geen excuses meer om niet te gaan sporten! Ik vind mijn motivatie op 2 vlakken: sportief en persoonlijk. Sportief gezien heb ik een jaar geleden de obstacle runs ontdekt en die vind ik geweldig.

“Afzien, pijn lijden, bibberen van de kou, het kan niet gek genoeg: er komt een geweldige ontlading vrij op het moment dat je iets doet wat je het moment daarvoor nog onmogelijk acht.”

Mijn motivatie op het persoonlijke vlak is mijn gezin. Ik heb een duiveltje van 2 rondrennen in huis en die wil toch echt zo lang mogelijk kunnen bijhouden. Door mezelf fit te trainen voel ik me ook meer capabel om de steunpilaar te zijn die mijn gezin nodig heeft. En op langere termijn is er geen betere motivatie. Verder ben ik een movie/series freak, ben ik helemaal leip van m’n dochtertje en kun je mij, ondanks mijn Kaapverdiaanse roots, makkelijk meekrijgen op een snowboardvakantie!

De mensen van RDAMGYM verdienen echt props. Of het nou de trainerts of stagiairs zijn, iedereen is open, een beetje gestoord, kundig en zorgen voor een motiverende omgeving. Dit slaat ook over naar de leden, je kan met iedereen lachen of elkaar helemaal gek maken. En initiatieven zoals een calisthenics les met DJ, Secret society feestjes, een hatelijke shuttle run test of het gezamenlijk meedoen met obstacle runs: KEEP ‘M COMING!

 

SPORT KANON RON

Ron-1024x768

“The difference between a winner and a loser – they both failed, but the winner gets back up and does it again and again until it goes his way”  – Greg Plitt

Ik sport nu zo’n 10 maanden bij RDAM GYM, waar ik het liefst de RDAM Workout op maandag avond doe en calisthenics. Op dit moment train ik ongeveer 3x per week in de GYM en daarnaast speel ik basketbal op 1e divisie niveau. Hier train ik ook 1x per week en dan in het weekend een wedstrijd. Helaas kampte ik dit seizoen met een aantal blessures, waaronder mijn knie, waardoor het niet helemaal het seizoen is geworden waar ik op hoopte.

In het dagelijks leven werk ik als functioneel applicatiebeheerder bij Shield Group, een bedrijvengroep die actief is op het gebied van testen, inspectie en consultancy voor asbest, gevaarlijke stoffen en legionella. Hier beheer ik de bedrijfsapplicaties die bij elk van de bedrijven in gebruik zijn.

Sporten vind ik echt heerlijk om te doen. Het geeft mij nieuwe energie en het is voor mij de ideale manier om mijn gedachten te verzetten. Hierbij wil ik mezelf altijd tot de max pushen.
Ook het sociale aspect van sporten vind ik belangrijk. Je leert nieuwe mensen kennen en daarbij werkt het ook motiverend als je samen stuk gaat tijdens een workout. Je kunt elkaar pushen om toch net even een stukje harder te gaan. Het is echt een passie voor mij.
Van jongs af aan was ik al een fanatiek sporter. Dat uitte zich toen ik op jonge leeftijd begon met voetbal. Vanaf mijn 12e ben ik karate gaan doen en een jaar later basketbal. Voor basketbal bleek ik talent te hebben, daarvoor heb ik uiteindelijk, in de leeftijdscategorie tot 20 jaar, eredivisie gespeeld en bij de heren een jaar promotiedivisie. Spelen op dat niveau combineerde ik altijd met fitness als extra training. Wat mij motiveert is dat ik me altijd wil verbeteren om zo een betere versie van mezelf te worden. Naast mezelf verbeteren ben ik ook erg competitief ingesteld. Het maakt niet uit in wat voor competitievorm het is, ik wil hoe dan ook winnen.
Het belangrijkste voor mij is dat ik nog altijd mijn lichaam leer ontdekken en ik kan werken aan mijn zwakke plekken. Wanneer ik namelijk iets niet kan of beheers wil ik er juist aan werken om dit wel te kunnen. Ik zie dit echt als een uitdaging en dit motiveert mij enorm.

Voeding is iets wat ik altijd wel goed in de gaten moet houden want ik kom erg makkelijk aan. Ik heb een periode gekend waarin ik behoorlijk fors ben geweest en heb toen mijzelf voorgenomen dat ik dat nooit meer wil. Het helpt alleen niet dat ik makkelijke eter ben, want er is weinig wat ik niet lust, en kan soms echt achterlijk veel eten. Ik ben bijvoorbeeld gek op Nutella of als je een zak snoep voor me neerlegt dan is deze echt zo op!
De laatste jaren ben ik me veel meer gaan verdiepen in het eten wat ik tot mij neem. Vooral ook met het vele sporten merk ik gewoon dat je goed, en vooral ook het juiste eten moet eten om optimaal te kunnen trainen en te herstellen.

Het gevoel en de ontlading die loskomt bij het behalen van uitdagingen en doelen is echt zo lekker, daar doe ik het uiteindelijk voor!

“Push yourself because no one else is going to do it for you.”                – Eric Thomas

 

BEZIGE BIJ MARGIT

RDAM GYM - Margit

“Set some goals. Stay quiet about them. Smash the shit out of them. Clap for your damn self.”

Ik sport ondertussen zo’n 5,5 maand bij RDAM GYM en doe het liefst mee aan Yoga en de RDAM workout 60. Overdag werk ik bij Coolblue als business analist, heel beknopt maak ik de vertaalslag van big data naar inzichten en adviezen, waarna Coolblue actie kan ondernemen of een bepaalde beslissing met meer zekerheid kan maken. Naast mijn werk volg ik dit jaar ook nog een opleiding sportmassage, dat leek me interessant om erbij te doen.

Na een lange dag werken krijg ik nieuwe energie van sporten, het is voor mij een manier om mijn gedachten te verzetten en mijn grenzen te verkennen. Ik daag mezelf graag uit en ben een strever in alles wat ik doe, ik haal er veel voldoening uit om doelen te stellen en deze vervolgens te behalen. Sinds mijn 6e rij ik paard. Ik heb een eigen paard waarmee ik 5 keer in de week train en in het buitenseizoen af en toe wedstrijden rij. Daarnaast loop ik hard en train ik momenteel voor de marathon van Rotterdam op 10 april. Ook hou ik van winstersport en ben ik fanatiek skiër! Voor de afwisseling ga ik af en toe ook wel graag snowboarden. In de gym doe ik elke week mee aan de yoga les op dinsdag en probeer ik wekelijks meerdere RDAM Workouts mee te pakken. Het motiveert mij om te zien dat andere mensen om mij heen ook bezig zijn met sport en we allemaal het maximale ergens uit halen! Ook het gevoel dat ik krijg van sporten motiveert mij om elke week er weer voor te gaan.

Omdat ik vegetariër ben moet ik altijd goed opletten met voeding en er voor zorgen dat ik genoeg eiwitten, ijzer en vitamine B12 binnenkrijg. Ik kom erg makkelijk aan in gewicht. Toen ik jonger was lette ik niet echt op wat ik at, waardoor ik op een gegeven moment behoorlijk fors was. Ik werd daar op de basisschool en middelbare school vaak mee gepest. Rond mijn 15e ben ik gaan afvallen, voornamelijk door minder en gezonder te eten. Toen ik mijn streefgewicht had bereikt vond ik het erg lastig om weer “normaal” te gaan eten uit angst om weer aan te komen. Het heeft best wel lang geduurd voordat ik dit onder controle had. Inmiddels gaat dit alweer jaren goed. Wel let ik nog steeds op wat ik eet. Ik probeer overwegend gezond en evenwichtig te eten en heb (net als iedereen) een zwak voor pindakaas en Nutella haha.

Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat sporten gaat om jouw plezier, ontspanning en persoonlijke doelen. Sporten gaat niet om mooie kleding, het perfecte lichaam of snellere progressie dan anderen. Ik vind het soms jammer dat door social media het idee wordt gecreëerd dat iedereen er perfect uit moet zien tijdens het sporten, dat je er niet meer bij hoort als je geen foto’s van je abs plaatst (of sterker nog, als je geen zichtbare abs hebt) en dat er zoveel sociale druk is dat mensen elkaar continue proberen te overtreffen, waardoor ze uiteindelijk alleen maar onzeker worden over zichzelf. Als we ons allemaal druk zouden moeten maken over hoe we eruit zien tijdens het sporten dan zou het plezier er denk ik snel vanaf zijn. Ga bij jezelf te rade wat voor jou de reden is dat jij sport en laat jouw sportplezier niet bederven door wat anderen vinden!

Tags bij deze post

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter