fbpx
Blog
  • Home
09
12
2015

Ons verhaal, van Rotterdammers voor Rotterdammers…

Door Rdamgym 0

Ruim drie jaar geleden was ik in New York, the city that never sleeps. Voor mij de stad vol inspiratie, verborgen plekken en iedere dag een ontdekkingstocht naar nieuwe dingen. Dat een belevenis van toen de marketinggedachte van RDAM GYM is geworden, had ik toen nog niet bedacht.

In New York zijn een paar hotels behoorlijk toonaangevend, waaronder Le Parker Meridien. Als je via via te horen krijgt dat je de beste burgers van de stad in de lobby van dit hotel kunt krijgen, dan geloof je dat in de eerste instantie niet. Zien, doet geloven, dus de zoektocht naar ‘burger joint’ was gestart. Als toerist loop je de statige lobby binnen en ga je op zoek naar een bordje. Dan kun je dus lang zoeken, want die vind je niet.

Le Parker Meridien

Achter een muur en net voor het mega grote en hoge gordijn vind je een smal gangetje met een klein ‘burger’ bordje. Je voelt je bijna alsof je iets doet wat niet mag als je het gangetje in loopt.

Burger Joint NY gordijn

Eenmaal door het gangetje kom je in een piepkleine ruimte, waar een mega lange rij staat voor de burgeruitgifte ‘this must be heaven!’. Zitplaatsen zijn bijna niet te vinden en de chique kleding van de hotelgasten zijn niet terug te vinden, dit gaat om ‘locals’. Van New Yorkers, voor New Yorks, midden in het hart van de stad! (Inmiddels ook de vele toeristen die deze verborgen schat ook gevonden hebben!)

Burger Joint NY

Deze verborgen schat op een plek waar je het nooit had verwacht lijkt een beetje op ons verhaal, een rauwe gym in het statige kantoorgebouw Delftse Poort. Waarom? Daarom!

Rotterdam Central District

Downtown Rotterdam sta je midden in het Central District, naast Delftse Poort. Het statige gebouw valt op en in de eerste instantie zie je het logo van Nationale Nederlanden, ING en de reclame van The World. Dat hierin verscholen een rauwe Rotterdamse gym te vinden is, dat weet je nog niet!

RDAM GYM gang

Eenmaal binnen gekomen loop je tussen alle zakenvrouwen (girlbosses) en zakenmannen (pakkenmeneren). Niets wijst erop dat je ook maar ergens een ruimte kunt vinden waar je los kunt gaan in je sportkleding, totdat je ergens op een bordje ‘gym’ ziet staan.  Na het volgen van de bordjes kom je in een gang waar met grote letters RDAM GYM staat. Wanneer je nieuwsgierig naar binnen loopt kom je via de kleedkamers in een zaal, DE verborgen schat van Rotterdam!

RDAM GYM

Waarom ik jou dit verhaal vertel? Deze marketinggedachte is onze achterliggende gedachte van de gym, ons verhaal. Geen marketingcampagne is anders dan die van ons en via social media en andere kanalen vertellen we ons verhaal aan jou.

Wil jij ons helpen dit verhaal verder te vertellen? Ik ben hard op zoek naar een marketing & communicatie stagiair die mij gaat helpen in 2016 het verhaal verder te vertellen, van Rotterdammers voor Rotterdammers.

Help jij mee zoeken naar die Rotterdamse storyteller die mij gaat helpen?

Stefana Boot

Co-founder RDAM GYM

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter