fbpx
Blog
  • Home
01
03
2017

VOOR ONZE MARATHONMEESTERS:

Door Rdamgym 0

Hardloophelden opgelet! Jullie eindeloze rondjes rond de Kralingse plas en over de Erasmusbrug zijn niet voor niets geweest. De Rotterdamse marathon vindt plaats op 8 & 9 april 2017, en dat betekent natuurlijk je grenzen opzoeken terwijl je wordt aangemoedigd door zo ongeveer het hele land. Onze Winston liep vorig jaar de marathon in een supersnelle tijd, en Leon en Charlotte hollen dit jaar mee! Wil je niet meelopen? Jammer, maar aanmoedigen is natuurlijk ook al een feestje. Op de website van NN Marathon staat aangegeven waar er muzikanten op de route zullen staan om de lopers te begeleiden, en daarnaast is dit natuurlijk bij uitstek een kans om de stad nog eens te bewonderen.

Ja wat moet ik me dan voorstellen bij zo’n gigantische loop? We geven je met liefde een mooie marathon impressie terwijl jij op de achtergrond “you never walk alone” aanzet.

Met je startnummer met trots vastgespeld op je neonroze hardloopshirt, wandel je zenuwachtig naar de startstreep op de Coolsingel. Duizenden mensen staan te joelen, maar Mr. Towers geeft jou met zijn prachtige zang het vertrouwen dat jij dit samen met al die lopers gaat doen! Er wordt afgeteld en onder de beats van Martin Garrix zweef je tussen alle lopers richting de Erasmusbrug, je bent hier al duizend keer overheen gelopen maar wat een prachtig stukje architectuur is die brug toch. Door naar de Kuip, waar de beste voetbalclub van Nederland gevestigd is. Na het Zuidplein heb je al een halve marathon gelopen, wat een prestatie, wat heb jij een power! Langs de Maashaven zie je de hoge torens in Rotterdam Noord opdoemen, de Euromast, en natuurlijk uiteindelijk weer die witte brug. Je kijkt nog even naar rechts en ziet de Willemsbrug, die sla je vandaag over. Thank god, want dat extra stukje hollen zit je nu niet echt op te wachten.

Het wordt drukker en drukker, toeschouwers van alle kanten. Je hoort je naam van alle kanten, terwijl je niemand kent. Ja, je naam staat natuurlijk op je shirtje. Het werkt in ieder geval goed, want het lukt je om onder de kubuswoningen door te crossen om vervolgens de Kralingse plas te trotseren. Vreselijk die plas, er staat niemand, je bent moe en alles doet zeer. Maar man, je hebt het gehad! Je bent nog 3x vallen van de finishlijn verwijderd en je hebt dit gewoon geflikt! Als een held wordt je ontvangen terug op de Coolsingel, jij hebt dit gedaan in de mooiste stad van Nederland!

Nu nog twijfels? Wij wensen alle deelnemers in ieder geval ontzettend veel succes en plezier! Voor de niet-deelnemers hopen we natuurlijk dat iedereen een mooie plaats kan bemachtigen om onze kanjers aan te moedigen!

PS. De routes van de marathon vind je hier

Auteur: Rdamgym

Reactie
0

Laat een bericht achter